Neljä viikkoa on jo kulunut siitä kun saavuin tänne Australiaan. Paljon on tullut nähtyä ja koettua tässäkin ajassa mutta uskoisin että vielä löytyy nähtävää ja koettavaa seuraavan kahden kuukauden ajan. Brisbanen kaupungin kotisivuilla on kymmenen kohdan ”must see”-lista kaupungin nähtävyyksistä ja olen suorittanut niistä jo viisi! (Kulttuurikeskus, Lone Pine Koala-eläintarha, Mt. Coot-ha, Kangaroo Point ja risteily Brisbane-joella)

No juu, tuosta eläintarha reissusta olen teille jo kertonutkin mutta entäs sitten tämä kulttuuri osio… viime sunnuntaina päätin sitten lähteä bussin kyydissä kohti Brisbanea tarkoituksena hypätä bussista pois ennen keskustaa sijaitsevassa Cultural Centerissä. Tässä ”Kulttuurikeskuksessa” sijaitsee siis museo, taidemuseo, esittävän taiteen keskus ym. ym. Sekä tietenkin maailmanpyörä!!! Sinne suuntasin siis heti ensimmäisenä! Vaikka London eye on aina ollut suuri haaveeni niin tämä kenties korvaisi ainakin hetkeksi sen puutteen…
 
Jossakin esitteissä väitetään kyseisen maailmanpyörän olevan eteläisen pallonpuoliskon suurin lajissaan… mutta onko se muka niin iso..? Jokatapauksessa suuntasin siis pyörään pyörimään ja katselemaan maisemia.
 
 
Lopuksi sain vielä ostaa kuvan itsestäni maailmanpyörän vaunussa!  (kaikkea ne keksivät…)
 
Koska olin matkalla yksin niin kanssani samaan vaunuun astuivat myös isoäiti kahden lapsenlapsensa kanssa. Paikallisille tyypilliseen tapaan isoäiti alkoi pian kysellä että mistäpäin maailmaa olen ja mitä täällä teen. Kerroin olevani sairaanhoitaja-opiskelija Suomesta ja hän kertoi itsekin olleensa sairaanhoitaja kunnes viisi vuotta sitten jäi eläkkeelle. Ollessamme maailmanpyörän ”huipulla” hän osoitti alas joelle: ”Tuolla Brisbane-joella risteilee tuollaisia jokilaivoja jotka kuljettavat turisteja pitkin jokea. Risteily kestää pari tuntia ja siellä saa lounaankin.” Nyökkäsin. ”Tuo laiva on nyt juuri pysähtynyt satamaan ja ottaa varmaan parhaillaan matkustajia kyytiin. Olin itse vastaavalla risteilyllä pari vuotta sitten, tykkäsin kyllä… kannatta sinunkin kokeilla.” Nyökkäsin ja lupasin miettiä asiaa.
 
Maailmanpyörän tehtyä kaikki viisi kierrostaan hyppäsimme pois vaunusta ja lähdin suunnistamaan rantaa ja jokilaivaa kohti. Satamassa itse kapteeni oli markkinoimassa laivaansa ja jakamassa esitteitä. ”Lähdemme juuri kohta mutta vielä ehdit kyytiin” kapteeni sanoi ja heitti ilmaan vielä muutaman napakan mainoslauseen kauniista kaupunkinäkymästä. Päätin siis yllättää itsenikin ja astuin laivaan. Seuraavassa kuvia risteilyltä:
 
Tässä laivamme
 
 
Hui! Nyt huimaa!
 
 
Story Bridge, yksi maailman kolmesta sillasta jolle järjestetään kiipeilyretkiä…
 
 
Jälleen maissa...
 
Jokilaivaristeilyn jälkeen suunnistin museoon josta löytyikin ihmeteltävää jos jonkinlaista. Kauhesti sellaista ”vanhan ajan tavaraa” ei museossa ollut vaan enemmänkin se oli painottunut Australian ihmeellisen eläinmaailman esittelyyn. Pyörin mm. perhosnäyttelyn lumoissa sekä dinosauruksen luurankoa ihmettelemässä (niitäkin on joskus ollut täällä mantereella) ja tietenkin aborginaalien taidetta katselemassa. Tältä näytti museossa:
 
Perhosia kaikissa sateenkaaren väreissä…
 
Kilpikonnan luuranko
 
 
Ei sentään aito hämähäkki! Museon kattoon oli tehty muovista myrkyllisen hämähäkkilajin suurennos:
 
 
Museon sulkiessa ovensa suunnistin jo bussilaituria kohti sillä matka kotiin kestäisi vielä tunnin verran… viereinen laguuni eli miljoonkaupungin keskustassa sijaitseva jonkinlainen ”maauimala” jäi nyt vielä näkemättä joten enköhän eksy tähän Kulttuurikeskukseen vielä toisenkin kerran…