No niin… Australian mantereelle on turvallisesti kotiuduttu ja jet-lagistakin pääsin yli ihmeen helpolla… olen siis luotu kulkemaan ;)

Asuinpaikastani sen verran että Suomi-koti sijaitsee siis sellaisella pienellä paikkakunnalla kuin Thornlands miljoonakaupunki Brisbanen kupeessa. Suomi-kodin vieressä sijaitsee opiskelija-asuntola jossa on viisi huonetta sekä yhteinen tupakeittiö ja kaksi wc:tä ja kaksi kylpyhuonetta. Tällä hetkellä meitä asuu tällä kuusi likkaa joista kaksi (itseni mukaan lukien) on sairaanhoitaja-opiskelijoita ja kaksi lähihoitajaksi opiskelevia. Yksi meistä on toimistolla kesätöissä ja yksi täällä töissä sairaanhoitajana. Ja kaikki siis puhumme suomea, mitä erilaisimmilla murteilla tosin. Lisäksi on vielä yksi suomalainen terveydenhoitaja-opiskelija joka on harjoittelussa Suomi-kodilla mutta asuu poikaystävän luona vähän matkan päässä.
 
Ilma täällä on ollut vielä toistaiseksi yllättävän lauhkea, ensimmäisenä päivänä vain noin 20̊C mutta kivunnut siitä päivä päivältä ylöspäin. Tälle päivälle luvattiin jo 30̊C. Niin töissä kuin täällä asunnollakin on onneksi kaikissa huoneissa ilmastoinnit joten sisälämpötilan saa helposti pidettyä siedettävänä. Lähimmälle uimarannalle on kuulemma noin 8km matka mutta sinne asti en ole vielä uskaltautunut.
 
Suomi-kodin pihamaa puolestaan on tarjonnut melkoisen elämyksen luonnon ja eläimistön saralla. Välillä tuntuu kuin villieläintarha ja vanhainkoti olisivat rakennettu samalle tontille. Ikkunani vieressä kasvaa bambu ja takapihallamme on mangopuu josta kuulemma vielä muutama viikko sitten sai poimia satoa. (maistoin muuten yhtenä päivänä myös vastapoimittuja banaaneja kun työkaveri toi niitä maistiaisiksi :P)
 
Papukaijoja lentelee päivisin pihalla, sellaisia isoja valkoisia sekä pienempiä värikkäitä. Pihalla myös käyskentelee päivisin lintu joka muistuttaa lähinnä kuovin, sorsan ja kurjen risteytystä. Perhoset puolestaan ovat täällä juuri sellaisia kuin on ehkä tottunut näkemään Avara luonto-sarjassa.  Yritän laittaa tänne blogiin kuvia mahdollisimman pian niin saatte ehkä paremman käsityksen.
 
Yöelämä täällä on melkoisen vilkasta kun osa eläimistä lähtee vasta silloin liikkeelle. Yhtenä iltana näin lepakon lentävän ohitseni, eilen puolestaan sammakko kurnutti ulko-oven edessä. Eilen illalla näin myös ensimmäistä kertaa koppakuoriaisen joka oli melkein kämmenen kokoinen. Niitä kuulemma liikkuu usein täälläpäin… samoin kuin hämähäkkejä jotka ovat kymmenkertaisesti suurempia kuin suomalaiset serkkunsa. Käärmeitäkin on joskus nähty.
 
Gekkot kuuluvat myös paikallisiin matelijoihin monissa väreissään. Gekko on hyödyllinen asukki talossa sillä se syö kaikki hyönteiset kuten kärpäset ja hämähäkit talosta. Alakerrassamme kuulemma asuu gekko joka on saanut nimekseen ”Pena”. Se popsii taloon tulevat hyönteiset poskeensa joten Pena on kaikkien kaveri eikä sitä tule kohdella kaltoin.
 
Törmäsin täällä yläkerrassa myös Penan lajitoveriin joka kipusi pitkin yläkerran aulan seinää. Se oli väriltään keltainen kun Pena taas kuulemma on puna-kirjava. Tämän jälkeen otuksesta ei ole havaintoa. Varmuuden vuoksi olen kuitenkin siirtänyt oman sänkyni noin 10 senttiä irti seinästä. Seinää pitkin kun ne kuitenkin kulkevat…